Alvorlig skadet i trafikkulykke

Ludvig Bareksten, Feltartilleriet

Søndag 2. april 1950 kjørte to tretonns lastebiler i kolonne fra Flensburg via Schleswig, Rendsburg, Itzehoe og Hamburg med Munsterlager som bestemmelsessted. Det var vår første manøver.
Ca. 3 km. nord for Soltau møtte vi en tysk tungtransport som presset oss utfor veien. Vi kolliderte med et tre slik at lastebilen veltet og ble slengt rundt. Bilen ble liggende på venstre side og i motsatt kjøreretning. På lasteplanet satt vi 17 mann. Sjåføren satt i førerhuset.
Jeg ble lagt inn ved Kreiskrankenhaus Soltau (Hannover). Jeg hadde knust venstre ankel og hadde lårbensbrudd på høyre ben. Etter utviklende koldbeann måtte venstre ben amputeres på låret. Høyre ben fikk også varige mèn, blant annet stivt kne.
Til 17. mai ble vi to som var igjen i Soltau overført til brigadesykehuset i Schleswig. I juni ble vi fraktet med militær ambulanse til København og med danskebåten til Oslo, der vi ble lagt inn på Oslo Militære Sykehus. I april 1951, ca. 1 år etter ulykken, ble jeg utskrevet.
Høsten 1953 begynte jeg på urmakerskolen i Bergen, etter en lang og vanskelig tid i Florø. Jeg kom til Oslo høsten 1954 og har siden arbeidet som urmaker der.


Militært førarkort. (Victor Steinsland, II Bn.)